‘Onze meerwaarde zit in de juiste coaching’

30 september 2019

De Onderwijsbeurs Zuid vormde dit weekend hét studiekeuze evenement voor jongeren en hun ouders/verzorgers. Twee dagen lang werd het Beursgebouw in Eindhoven bevolkt door duizenden jongeren en 100 (onderwijs)instellingen uit binnen- en buitenland. Naast de vele scholen en opleidingen waren ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches aanwezig. Natuurlijk was ook Werk en Vakmanschap van de partij. Consultants van de vestigingen in Weert en Oss hebben een groot aantal mensen kunnen voorlichten over werken & leren in de techniek.

Onderwijsbeurs Zuid bood een groot overzicht van opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau. De ideale plek dus voor jongeren om te horen welke studies ze kunnen volgen of hoe het is om na een studie binnen een bepaalde branche aan het werk te gaan. Rob Smit, consultant bij Werk en Vakmanschap in Weert, is enthousiast over de grote opkomst en de belangstelling voor de techniek. “Het is leuk om te zien dat sommige jongeren al heel concreet weten dat ze bijvoorbeeld automonteur of elektricien willen worden. Opvallend vond ik daarnaast de belangstelling voor nieuwe technieken, zoals drones en domotica.”

Bbl-trajecten
Wie via Werk en Vakmanschap aan een bbl-traject begint, is verzekerd van een erkend opleidingscentrum en een erkend leerbedrijf. De toegevoegde waarde van Werk en Vakmanschap daarbij is de persoonlijke coaching en begeleiding. “We hebben veel jongeren en hun ouders hierover gesproken. We onderscheiden ons hiermee nadrukkelijk. Veel ouders vinden dit prettig. Logisch, je wilt het beste voor je kind. Verder hebben we de verschillen uitgelegd tussen bol- en bbl-opleidingen. Dat ons aanbod aanspreekt, blijkt uit de vervolgafspraken die we hebben kunnen maken. We verwachten komende weken zowel in Weert als Oss diverse opleidingsadviesgesprekken te kunnen doen.”