Ook online is Roetsjbaan een succes!

31 mei 2021

Natuurlijk, vestigingsmanager Eric Riemens van Werk en Vakmanschap Terneuzen, was liever te gast geweest in het Scheldetheater in Terneuzen. Maar corona gooide ook dit jaar roet in het eten. Roetsjbaan, het banen- en matchingsevenement van Rootzz Zeeuws-Vlaanderen, vond daarom voor het tweede achtereenvolgende jaar online plaats. “Een compliment aan de organisatie, want het was ook dit keer weer top geregeld”, aldus Eric. “Met een deelname van 55 studenten en 35 bedrijven is weer volop kans op succesvolle matches tussen young professionals en mooie carrières in Zeeuws-Vlaanderen.”

Dat laatste is het doel van Rootzz Zeeuws-Vlaanderen: studenten laten zien dat het in Zeeuws-Vlaanderen goed wonen en werken is. Eric: “Veel jongeren vertrekken uit de regio vanwege hun studie. Een logische keuze natuurlijk. Maar het is wel jammer dat ze vaak weggaan met een verkeerd beeld van de arbeidsmarkt. Wie denkt dat hier alleen mbo-banen en banen in de horeca te vinden zijn, heeft het mis. Hier starten mooie, soms internationale carrières op hbo- en wo-niveau. Rootzz brengt dat onder de aandacht bij jongeren. Erg belangrijk vinden wij. Daarom ondersteunen wij dit als partner. Ook wij zijn overtuigd van de noodzaak dat jonge mensen de weg naar deze regio makkelijker weten (terug) te vinden.”

Vragen over wonen en werken in Zeeuws-Vlaanderen
Tijdens het online Roetsjbaan evenement was Eric te gast in de studio. Samen met de andere aanwezigen beantwoordde hij vragen over wonen en werken in Zeeuws-Vlaanderen. Er werd volop geschakeld tussen de studio, de verschillende chatrooms, de speeddates en de presentatie van filmpjes. Al met al een afwisselend programma. “Het was erg leuk om te doen, maar natuurlijk hoop ik volgend jaar iedereen weer live te kunnen ontmoeten.”

Romy als filmster!
De activiteiten van Rootzz gaan ook na Roetsjbaan gewoon door. Zo heeft recruiter Romy Dierickx van Werk en Vakmanschap Terneuzen meegewerkt aan een filmpje, dat zal worden vertoond aan havo- en vwo-leerlingen. De inzet van Rootzz is daarmee duidelijk: jongeren met een duidelijk verhaal laten ‘uitvliegen’: Zeeuws-Vlaanderen is op tal van gebieden aantrekkelijk genoeg om voor terug te keren.