Open Avonden maken werk van techniek

09 juni 2017

Deze week was de vestiging van Werk en Vakmanschap één avond open. Een bewuste keuze om op deze manier ook werkende technici de gelegenheid te bieden langs te komen voor een kennismaking. Dat deze avondopenstellingen succesvol zijn blijkt uit het grote aantal belangstellenden dat hiervan gebruik maakt en de resultaten.

Consultant Femke Schout kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen donderdagavond. “Een avond als deze vormt voor een aantal bekende kandidaten de gelegenheid om even bij te praten. Vaak zijn ze aan het werk en informeren ze naar de mogelijkheden. Eventuele veranderingen in hun cv spreken we dan door. Heel informatief, voor zowel de kandidaten als voor ons. Verder zijn er altijd enkele nieuwe technici of aankomende technici. Zoals gisteravond, waar we onder andere een jongen spraken die geïnteresseerd is in onze technische BBL-trajecten.”

Succesvolle plaatsing
Femke benadrukt het nut van deze Open Avonden. “Het is voor ons een nieuwe manier om technici te ontmoeten. En dat dit werkt, blijkt wel uit de plaatsingen die we hiermee realiseren bij technische werkgevers in Zeeland. Ook deze week hebben we weer iemand succesvol aan de slag kunnen helpen naar aanleiding van een bezoek aan de vorige open avond.”