Open Dag met veel aspirant-leerlingen

21 november 2016

ROC de Leijgraaf hield op vrijdag 18 november Open Dag. Geïnteresseerde jongeren én hun ouders konden zowel in Veghel als in Oss terecht voor informatie over de verschillende opleidingen. Werk en Vakmanschap was op beide locaties aanwezig met een aansprekend verhaal over werken en leren in de techniek.

Het Open Huis richtte zich hoofdzakelijk op leerlingen uit de derde en vierde klas van het VMBO. Kevin Grapperhaus, consultant bij Werk en Vakmanschap, sprak naar zijn idee opvallend veel derdejaars. “Het viel me op dat met name zij zich al volop aan het oriënteren zijn.”

Volop belangstelling
Het aanbod van Werk en Vakmanschap was voor veel scholieren nieuw. “We hebben kunnen vertellen over de verschillen tussen BOL en BBL. En hebben natuurlijk uitgelegd wat wij op het gebied van BBL-opleidingen doen, zoals het helpen vinden van een BBL-plek en onze coaching en begeleiding. Dit sprak leerlingen aan, maar ook hun ouders.” Behalve Werk en Vakmanschap waren nog diverse bedrijven aanwezig. Een aantal daarvan was eveneens geïnteresseerd in de brede dienstverlening van Werk en Vakmanschap op het gebied van instroom in de techniek.