Open Dag voor laboratorium- en procestechniek

06 februari 2017

Het Noorderpoort Groningen organiseerde op 2 februari een Open Dag voor Laboratorium- en Procestechniek. Bij deze afdeling, gericht op niveau 3 en 4, word je bijvoorbeeld opgeleid tot laborant, chemisch-fysisch analist of procesoperator. Vestigingsmanager Andrea Maring van Werk en Vakmanschap Groningen is enthousiast over de grote belangstelling.

“Het was opvallend druk. En dat is goed. Er is volop werkgelegenheid in deze sectoren”, vertelt Andrea. Zij heeft vooral informatie gegeven over de BBL-trajecten in de procestechniek. “Vaak starten jongeren in een BOL-opleiding. Logisch, bij de meeste chemische bedrijven moet je minimaal 18 jaar zijn om het terrein op te mogen. Vaak switchen deze jongeren naar een BBL-opleiding zodra het kan. Wij regelen dit voor ze. Tijdens de Open Dag heb ik enkele concrete kandidaten ontmoet. Daarvoor ga ik aan de slag. Zo was er één kandidaat die al gewerkt heeft in de procesindustrie en nu via ons zijn diploma wil behalen. Een slimme keuze.”

Laboratorium
Voor de richting laboratoriumtechniek bestaat geen BBL-opleiding. “Natuurlijk kunnen we wel afgestudeerde studenten begeleiden naar een vaste baan”, aldus Andrea.