Open de deuren voor HBO deeltijd studenten!

31 januari 2019

De Meet & Match Banenmarkt op de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) bracht een groot aantal serieuze kandidaten op de been. Kandidaten die een hbo deeltijdstudie ambiëren en een betaalde baan voor vier dagen per week. Maureen Bekkink, consultant bij Werk en Vakmanschap in Velp was aanwezig, samen met haar collega Linda Smits uit Nijmegen. “Het is goed om deze kandidaten te ontmoeten. Zij hebben serieus nagedacht over hun carrière en zijn zeer gemotiveerd om deze stap te maken.”

De Meet & Match waar Maureen en Linda bij aanwezig waren, was gericht op de deeltijdstudierichtingen elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Tijdens het evenement kregen bedrijven en kandidaten die deeltijd willen studeren de gelegenheid elkaar te ontmoeten. Maureen heeft tal van interessante kandidaten gesproken. “Ik sprak een jongen met een havo-opleiding en één jaar hbo op zak. Hij werkt op dit moment als montage medewerker, maar wil toch graag een hbo-diploma behalen. We helpen hem natuurlijk graag vooruit. Dat geldt ook voor de twee Syrische jongens die we spraken. Super gemotiveerd, een goede technische achtergrond en opvallend goede beheersing van de Nederlandse taal. Die gunnen we een kans. En dat niet alleen, ze kunnen ook echt iets betekenen voor een werkgever.”

Bedrijven: open de deuren
Wat dat laatste betreft, is Werk en Vakmanschap ook afhankelijk van het lokale bedrijfsleven. “We doen een beroep op de bedrijven in ons netwerk om hun deuren te openen en deze mensen een kans te bieden. Ze zijn gemotiveerd, ambitieus en zetten alles op alles om dat hbo-diploma te behalen. Helaas is nog niet iedere werkgever zich hiervan bewust. De technische bbl-trajecten op mbo-niveau zijn veel bekender. We maken ons graag hard voor deze deeltijd hbo-opleidingen. Het was in dat verband ook erg leuk om te zien dat er op deze Meet & Match Banenmarkt ook een bedrijf was die de Coöperatie Werk en Vakmanschap een warm hart toedraagt. Dat onderstreept onze boodschap.”