Parels kweken in de procestechniek

15 juni 2018

Het vinden van de juiste operators is in de huidige arbeidsmarkt een lastige opgave. Om die reden werkt Werk en Vakmanschap aan creatieve oplossingen om zelf ‘technische parels’ te kweken. De speciale bijeenkomst ‘Parels Kweken’ werd woensdag 13 juni drukbezocht. Op de vestiging in Roosendaal kwamen circa dertig werkgevers in de procestechniek samen. Zij waren enthousiast over het opleidingstraject voor operators A/B dat Werk en Vakmanschap samen met opleider Litop heeft ontwikkeld.

Laura Maartense, vestigingsmanager van de Werk en Vakmanschap in Roosendaal, presenteerde het werk- en leertraject als oplossing voor bedrijven in de procestechniek. “Het doel is om op 3 september te starten met acht tot twaalf kandidaten voor de functie van operator A en B. Uiteraard nemen wij de volledige werving voor ons rekening. De kandidaten worden bij de deelnemende bedrijven opgeleid, maar starten met een voorschakeltraject van zes weken. In die periode kunnen de bedrijven laagdrempelig en kosteloos kennismaken met de operators in spe. Volgt daarop groen licht, dan begint de kandidaat met de MBO2 opleiding tot operator A. Dit duurt slechts één jaar. Wie daarna verder gaat, heeft na weer een jaar MBO3 diploma operator B op zak.”

 

Digitale onderwijsmethoden

Bijzonder is met name de opleidingsduur van één jaar. Hiervoor werkt Werk en Vakmanschap samen met Litop, een ervaren opleidingsbedrijf in de procesindustrie. Litop combineert kennis van industriële processen met digitale methoden voor praktijkonderwijs en intensieve begeleiding. Peter van der Velden, voorzitter van de coöperatie Werk en Vakmanschap is enthousiast over de werkwijze. “Dit biedt mensen de mogelijkheid om op niveau geschoold te worden in de eigen werkomgeving. Bijzonder van Litop is dat zij digitale lestechnieken volop omarmen. Klassikaal onderwijs is voor deze groep vaak minder aansprekend. Zij sluiten met hun lesmateriaal nauw aan bij wat de studenten bezighoudt en fascineert.” Laura vult aan dat de lessen bij de bedrijven plaatsvinden, maar dat daarin wordt gerouleerd. “De belasting voor hen is daardoor minimaal. Natuurlijk is er iemand nodig die de studenten op de werkvloer begeleidt. Maar op deze manier is de belasting beperkt.”

 

Veel belangstelling

Maartense en Van der Velden zijn tevreden over deze eerste bijeenkomst. Ze signaleren dat de belangstelling groot is. Maartense en haar collega’s zetten de komende periode flink in op het werven van werkgevers. De eerste afspraken zijn daarvoor gisteren al gemaakt. Ook de werving van kandidaten komt nu op gang. Van der Velden benadrukt het belang van dit opleidingstraject. “Ik ben ervan overtuigd dat dit mooie mogelijkheden biedt voor studenten en het bedrijfsleven. We zetten ons hier als Coöperatie graag voor in.”