Partner vertelt | Van den Broek systemen

16 november 2022

Onze partner Van den Broek Systemen is een partij die graag investeert in de technische vakkrachten van de toekomst. Daarnaast maken zij zich sterk voor zij-instromers binnen de techniek. Van den Broek is de totaalinstallateur voor elektrotechnische systemen en specialist op het gebied van beveiligingstechniek en telecommunicatie. Er wordt gewerkt voor een groot aantal doelgroepen waaronder de industrie, het MKB, de zorgsector en de overheid. Vanuit Oss worden projecten door heel Nederland gerealiseerd.

De eerste contacten tussen Van den Broek Systemen en Werk en Vakmanschap werden in 2018 gelegd. Van den Broek Systemen had nieuwe aanwas nodig en er vond een kennismakingsgesprek plaats tussen Nick Tulling en Rob Derks (Manager Service & Onderhoud).

Rob vertelt: “Het viel me direct op dat Werk en Vakmanschap anders werkt dan andere bureaus. Dit was namelijk geen partij die ‘zomaar iemand weg zet’, maar een partij die naar de lange termijn kijkt. Er wordt vanuit het individu gekeken of iemand daadwerkelijk bij de organisatie past. Het uiteindelijke doel is dat degene uiteindelijk instroomt als potentiële vakkracht.”

Operationeel Directeur Roderik van Heerbeek geeft aan dat het verhaal dat Werk en Vakmanschap vertelt ook daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht. Dit bevestigt dan ook de inmiddels jarenlange samenwerking die er tussen beide organisaties bestaat. “Beide partijen gaan voor de langetermijndoelen, wat zich ook uit in de manier van samenwerken. We gaan op een open en eerlijke wijze met elkaar om en zijn daarbij ook direct naar elkaar toe.” vertelt Roderik.

Daarnaast weet Werk en Vakmanschap volgens Rob precies welke type kandidaten bij hun organisatie past. “Dat is de kracht van Werk en Vakmanschap. Ondanks het tekort aan technisch talent gaat Werk en Vakmanschap voor het leveren van kwaliteit in plaats van kwantiteit. Als iemand niet geschikt is en niet bij de organisatie past, zeggen zij dat ook eerlijk. Wij zijn tevreden met de kandidaten die bij ons worden aangeleverd.” Dit varieert van BBL-leerlingen tot kandidaten die graag de techniek in willen (zij-instromers).

Leerling Monteur Yente van Dartel (foto) is via Werk en Vakmanschap gestart bij Van den Broek. Hij vindt het fijn dat er regelmatig voortgangsgesprekken plaatsvinden met Van den Broek Systemen en Werk en Vakmanschap. Yente vertelt: “In de praktijk blijft alles over het algemeen doorlopen, maar het is altijd goed dat er momenten zijn om even met elkaar te zitten en alles door te nemen.”

Of we Werk en Vakmanschap aan andere bedrijven aanbevelen? Als het bedrijven in dezelfde branche betreft niet, want dan blijven er minder kandidaten voor ons over, haha! Nee, hoor. Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met Werk en Vakmanschap” geeft Rob aan. Volgens Roderik loopt het traject nog steeds zoals voorzien. “Al jarenlang zijn Van den Broek Systemen en Werk en Vakmanschap een goede match en dat zijn we tot nu toe nog steeds!”