Passie delen voor techniek

17 januari 2018

De Techniek Experience Days in het Industrieel Museum in Sas van Gent zijn bedoeld om jongeren actief kennis te laten maken met de industrie in de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone (procestechniek, maintenance, logistiek en bouw/infra) en de bedrijfsprocessen die daarbij horen. Ruim zevenhonderd jongeren worden deze week in Sas van Gent verwacht. Zij gaan op een bijzondere manier de techniek ervaren.

De Techniek Experience Days worden georganiseerd door het Huis van de Techniek. Het Huis van de Techniek coördineert, regisseert en faciliteert in de provincie Zeeland de initiatieven die er worden ontwikkeld om alle Zeeuwse leerlingen in het kader van hun loopbaanoriëntatie kennis te laten maken met de mogelijkheden die een keuze voor techniek voor hen kan betekenen. Voor de Techniek Experience Days zijn 700 leerlingen van de scholen voor voortgezet onderwijs uitgenodigd.

Meet & greet met foto’s
Naast tal van regionale industriële en technische bedrijven, was Werk en Vakmanschap Terneuzen natuurlijk ook actief tijdens deze technische voorlichtingsdagen. Zo was consultant Annemiek Drijdijk op maandag aanwezig in de stand en bij de meet & greet. “De meet & greet was leuk opgezet. De leerlingen moesten hiervoor uit een grote fotoverzameling drie foto’s kiezen die hen aanspraken. Dat kon van alles zijn; een foto van snoep, make-up, een operatie of een formule 1 auto bijvoorbeeld. Met de drie gekozen foto’s gingen ze vervolgens langs bij de verschillende standhouders. Zo ontstond een gesprek over de foto, de relatie tot techniek en de passie die iemand daarbij voelt.” Annemiek vertelde de jongeren ook over haar eigen keuze om in de techniek actief te zijn. “Het is leuk om op die manier te laten zien, dat techniek meer te bieden heeft dan technische functies alleen. Ook in technische bedrijven zijn planners nodig, administratief medewerkers en verkopers.”

Mad science show
De Techniek Experience Days worden dagelijks afgesloten met de Mad Science Show. Dat is een leuke, interactieve show met uitdagende en educatieve voorbeelden van techniek. Met leuke proefjes wordt op een grappige manier een link gelegd tussen het dagelijks leven en wetenschappelijke weetjes.