Potentiële werknemers bij ‘Onbeperkt aan het Werk’

22 mei 2017

Het event ‘Onbeperkt aan het Werk’ vond 16 mei jl. plaats in de regio Haaglanden. Het was bedoeld om een positieve impuls te geven aan het sociaal akkoord, waarin banen beschikbaar worden gesteld voor mensen met een arbeidsbeperking. Mark Armitage, vestigingsmanager bij Werk en Vakmanschap Leiden, was aanwezig. Tijdens de Meet & Greet ontmoette hij enkele kandidaten die mogelijk kunnen instromen op participatiewerkplekken bij diverse opdrachtgevers.

Het evenement, dat plaatsvond in het Ado Stadion in Den Haag, werd georganiseerd door de gemeente Den Haag en het UWV. Er waren ruim 80 vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven aanwezig. Zij maakten kennis met leerlingen van het speciaal voortgezet onderwijs en met mensen met een arbeidsbeperking.

Ontzorgen
Mark Armitage was er samen met Juul van Hooidonk, Coördinator Social Return bij Stedin. “Het is opvallend hoe gemotiveerd iedereen is om in te kunnen stromen in een regulier dienstverband. Waar mogelijk geven we mensen graag een kans. Zo hebben we enkele kandidaten gesproken die mogelijk via Stedin kunnen instromen in een logistieke richting of als assistent-monteur in de buitendienst. Overigens, we zijn ook andere werkgevers van dienst bij de instroom van kandidaten met een arbeidsbeperking. Het subsidieverhaal is enorm ingewikkeld. Wij nemen dit over en ontzorgen daarmee onze (lid)bedrijven.”

Zelf ervaren
Mark heeft veel geleerd van de workshop tijdens het event, waarin hij en de andere aanwezigen werden uitgedaagd om een brug te bouwen. Maar, dan wel met een beperking. “Je moest bijvoorbeeld werken met één hand op je rug of met een bril met een piepklein kijkgat. Zo kon je ervaren hoe het is om met een beperking te moeten leven. Ik vond dat best confronterend. Reden te meer om ons voor deze doelgroep in te zetten.”