Present op hét studiekeuze-evenement

12 december 2016

Wie nog niet weet wat hij wil gaan studeren, was afgelopen weekend welkom op de StudieBeurs West in Ahoy Rotterdam. Duizenden jongeren deden tijdens hét studiekeuze-evenement inspiratie op voor de toekomst. Naast tal van opleidingsinstituten was Werk en Vakmanschap aanwezig. Ed Rutjens, vestigingsmanager van Werk en Vakmanschap Rotterdam is enthousiast. “We hebben bijzonder leuke gesprekken gehad met potentiële kandidaten.”

StudieBeurs West richtte zich hoofdzakelijk op de VMBO-leerlingen die in de regio Rotterdam een vervolgopleiding zoeken. Het opleidingsaanbod van Werk en Vakmanschap past daar uitstekend bij. “We bieden de mogelijkheid van werken en leren, via BBL-trajecten. We hebben een aantal jongeren kunnen enthousiasmeren voor onze BBL-trajecten, bij onder andere Stedin. Je krijgt dan een opleiding elektro en gasdistributie en natuurlijk een salaris.”

Ouders
Naast de leerlingen zelf heeft Ed ook veel ouders gesproken. “Ouders hebben vaak de voorkeur voor een reguliere BOL-opleiding. Tot ze ons verhaal horen, over een leerwerkbaan, de opleiding, onze coaching en het salaris. Dan zie je ze soms letterlijk van gedachten veranderen. Want zeker voor jongens die liever met hun handen dan met hun hoofd leren, is dit een prima optie.”

Voorlichting
Op de Studiebeurs West heeft Ed ook contacten gelegd met opleiders. Zo is Werk en Vakmanschap uitgenodigd om binnenkort op twee scholen in Rotterdam en Middelharnis voorlichting te geven over techniek en de mogelijkheden die Werk en Vakmanschap daarin biedt.