Promotie technische bbl-trajecten bij Open Dagen

30 januari 2018

Werk en vakmanschap was afgelopen vrijdag en zaterdag in het hele land actief op Open Dagen. “Het is fijn om te merken dat Werk en Vakmanschap een serieuze partner is voor het mbo-onderwijs.”

“Tijdens de recente Open Dagen in Groningen werden de leerlingen met interesse voor technische bbl-trajecten vrijwel automatisch naar ons doorverwezen”, vertelt Andrea Maring, consultant bij Werk en Vakmanschap in Groningen. “Decanen, docenten en studiebegeleiders leiden leerlingen die willen werken en leren, direct naar onze stand. Ze weten dat wij goed zijn in het onderhouden van contacten met de leerling, het bedrijf en de school. Dé sleutel tot succes.”

Technische bbl-opleiding
Marc van Eekelen is consultant bij Werk en Vakmanschap in Roosendaal waren zij aanwezig bij de Open Dagen van het Markiezaat College in Bergen op Zoom en het Radius College in Breda . “Sommige jongeren weten precies wat ze willen. Een technische bbl-opleiding spreekt aan. Het zijn vaak de ouders die overtuigd moeten worden van de kracht van deze opleidingsvormen.” Nikita de la Ruelle vult aan. “Veel ouders vinden hun kinderen te jong om al vier dagen per week te gaan werken. Jongeren daarentegen zijn vaak de schoolbanken beu. Ze willen gewoon graag de handen uit de mouwen steken en geld verdienen. Uiteindelijk leiden zowel bol als bbl op tot hetzelfde diploma, dus mijn advies is steeds: doe wat het beste bij je past.”