Regionale Werkdag in Zwolle

17 oktober 2016

Werkbedrijf Regio Zwolle organiseerde op donderdag 13 oktober de Regionale WerkDag 2016. Dit is het jaarlijks terugkerende evenement waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten, waar vacatures worden gepresenteerd en waar informatie wordt verstrekt over bijvoorbeeld kansrijke sectoren en beroepen. Lars van Boxel en Jeroen Nieuwenhuis van Werk en Vakmanschap Velp waren aanwezig om de kansen die Werk en Vakmanschap biedt, te presenteren.

Evenals vorig jaar maakten tal van werkgevers gebruik van de mogelijkheid om zich te presenteren aan werkzoekenden. Het aantal werkzoekenden dat de WerkDag bezocht, was lager dan in het voorgaande jaar. Wellicht een signaal dat de arbeidsmarkt aan het veranderen is en minder mensen op zoek zijn naar een baan.

Onderscheidend aanbod
Werk en Vakmanschap was aanwezig in de techniekhoek van het evenement. Lars en Jeroen hadden enkele technische kandidaten uit de regio Zwolle uitgenodigd voor een persoonlijke intake. Verder hebben zij contacten gelegd met werkzoekenden en technische bedrijven in de regio. “De WerkDag is voor herhaling vatbaar. Het is voor ons altijd goed om aanwezig te zijn en te laten zien wat we kunnen betekenen. Met onze coaching en begeleiding en onze leerwerktrajecten hebben we duidelijk een onderscheidend aanbod.”