Schakel tussen deeltijd HBO en technische banen

14 januari 2019

Werk en Vakmanschap was donderdagavond aanwezig op de Open Avond van Saxion Parttime School en vormde zo de schakel tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Consultant Marieke Bekkers van Werk en Vakmanschap Enschede was er samen met collega-consultants Lewon Khajo en Petra Ukon. Zij vindt het een geslaagde avond. “Ik heb veel interessante kandidaten gesproken.”

De Open Avond was met name bedoeld voor mensen, die een nieuwe stap in hun carrière willen zetten. Zo ontmoette Marieke een jongen die momenteel een voltijds HBO-opleiding Werktuigbouwkunde volgt. Hij wil graag de overstap maken naar een deeltijdopleiding . “Het is nu eenmaal zo dat sommige mensen graag direct de koppeling met de praktijk ervaren. Wij gaan in zo’n geval op zoek naar een technische baan voor vier dagen, zodat er één dag per week overblijft voor een parttime opleiding aan Saxion.”

Vervolgafspraken
Marieke heeft verder een aantal mensen gesproken, die interesse hebben in een andere technische functie. Zo sprak zij een jongen die een pilotenopleiding bij Defensie volgde. Voor een dergelijke opleiding is technisch inzicht erg belangrijk. Hij wil zijn loopbaan voortzetten buiten Defensie en starten met de deeltijdopleiding HBO Werktuigbouwkunde of Mechatronica. Ook voor hem gaan Marieke en haar collega’s op zoek naar een passende baan. “We hebben donderdagavond globaal doorgenomen wat we voor hen kunnen betekenen. Ik ga iedereen nabellen om zodoende een afspraak te kunnen maken voor een vervolggesprek. Dan kunnen we concreet op de verschillende mogelijkheden in de techniek ingaan.”