Sneeuw hield werkzoekenden niet tegen

23 januari 2019

Ondanks de sneeuw was de Banenmarkt van het UWV in Leiden gisteren druk bezocht. Werkzoekenden konden hier terecht voor informatie over studie- en beroepsmogelijkheden. Consultant Dennis de Graef van de vestiging van Werk en Vakmanschap in Leiden sprak veel potentiële technici. “Het mooiste is dat nu, een dag later, de eerste reacties op onze vacatures al binnenrollen.”

Een dag als gisteren bestaat voor een belangrijk deel uit praten. Zo sprak Dennis tal van mannen en vrouwen, die het al in de techniek maakten of juist interesse hebben om de overstap naar de technische sector te maken. “Ik benadruk altijd dat dit 100% goed moet voelen. Mensen waarderen deze open houding. Alleen als je oprecht geïnteresseerd bent, kun je succesvol zijn in de techniek.”

Technische vacatures
De technische vacatures die Werk en Vakmanschap heeft, lopen uiteen van banen voor vakvolwassen technici tot banen waarin nieuwkomers met technische affiniteit goed tot hun recht kunnen komen. “De vacature Monteur Slimme Meter bijvoorbeeld is ideaal om in te stromen in de techniek. Een leertraject van acht weken is voor veel mensen behapbaar. Maar natuurlijk moeten je handen dan wel de goede kant op staan”, lacht Dennis. “Ik sprak ook een man die interesse heeft om opnieuw de schoolbanken in te gaan. Hij realiseert zich dat hij aanvankelijk misschien twee stappen terug doet, maar dat dit wel de kans is om daarna drie stappen naar voren te gaan. Dat is een mentaliteit die aanspreekt.”

Coaching en begeleiding
Dennis benadrukt dat Werk en Vakmanschap niet alleen bemiddelt in werk. “Wij houden nadrukkelijk een vinger aan de pols. We coachen en begeleiden onze medewerkers, en dat wordt zeer gewaardeerd.”