Sparren tijdens de BBL Infomarkt in Rotterdam

26 april 2018

De BBL Infomarkt in het WTC in Rotterdam begon dinsdag op een ludieke manier. Vestigingsmanager Ed Rutjens van Werk en Vakmanschap Rotterdam stapte de boksring in om te sparren met een van de organisatoren. Al boksend vertelde hij over de kracht van Werk en Vakmanschap. Dit viel op. De toeloop bij de stand van Werk en Vakmanschap was groot.

Ed was er samen met consultant Karenza Schalk. Zij roemt de organisatie van deze infomarkt en de grote opkomst. Iedereen die een bbl-opleiding wil volgen, maar nog geen leerwerkbaan heeft, was welkom. “We hebben veel jongens en meisjes gesproken die in de techniek aan de slag willen. Bijzonder was ook dat de leerlingen, die nog maar kort in Nederland wonen, goed begeleid werden door de school. Het viel me op hoe enthousiast iedereen was. De sfeer was daardoor ook buitengewoon prettig.”

Schoolposters
Met geschikte kandidaten onderhoudt Werk en Vakmanschap de komende periode contact. Het doel is voor iedereen een technische leerwerkbaan vinden. “We hebben ook de contacten met diverse scholen kunnen aanhalen. We hebben posters meegegeven die op school op gehangen kunnen worden. Leerlingen die alsnog de stap naar techniek willen zetten, weten ons dan makkelijk te vinden.”