Speeddaten met werkzoekenden

14 december 2018

De consultants van Werk en Vakmanschap in Weert waren de afgelopen week te vinden bij speeddates van  het UWV in Limburg en Brabant. Consultant Leon Senden was aanwezig bij de speeddate in Roermond. Hiervoor werden met name werkzoekenden uitgenodigd, die niet langer dan drie maanden werkeloos zijn. Leon heeft enkele prettige gesprekken gevoerd. “Mensen weten dat wij actief zijn in de technische sector. Ze gaan daarover vaak heel gericht met je in gesprek. Dat is prettig.”

Tijdens de speeddates krijgen werkzoekenden de gelegenheid om in korte gesprekjes kennis te maken met de aanwezige arbeidsmarktintermediairs. Een werkzoekende heeft een paar minuten de tijd om zich te ‘profileren’ en om een goede indruk achter te laten. Dit is een aantal kandidaten zéker gelukt. “We hebben niet direct een één op één match kunnen realiseren, maar ik zie zeker mogelijkheden.” Voor Leon was het leuk om te constateren, dat het aanbod van Werk en Vakmanschap wordt gewaardeerd. “Anders dan veel andere bureaus zetten wij in op structureel werk. Die baangarantie is voor veel werkzoekenden een belangrijke meerwaarde.”

Bbl-trajecten mechatronica
Ook de consultants Rob Smit en Tim Wetjens kijken met een goed gevoel op de speeddates terug. Rob was eerder deze week in Helmond. Naast enkele interessante kandidaten, heeft hij ook contact kunnen leggen met een aantal corporate recruiters. Tim op zijn beurt heeft gisteren in Venlo met enkele potentiële kandidaten gesproken over een bbl-traject. “De opkomst in Venlo was groot. Natuurlijk hoop je altijd dat er enkele goede, technische kandidaten zijn of mensen met affiniteit in die richting. Die waren er; we gaan met een paar mensen verder in gesprek over de mogelijke start in een bbl-traject mechatronica.”