Speedmeet met aankomende technici

20 december 2017

Derdejaars vmbo-leerlingen, basis en kader, richting techniek van het Da Vinci College in Roosendaal hebben in de afgelopen weken kennisgemaakt met Werk en Vakmanschap. Consultant Sjoerd de Jong presenteerde enkele weken geleden de mogelijkheden die Werk en Vakmanschap biedt om een technische loopbaan te starten. Deze week was er een speedmeet met leerlingen die meer over banen en opleidingen in de technische sector wilden weten.

Consultant Susanne van Oosterhout heeft deze week diverse leerlingen gesproken. Zij heeft uitleg gegeven over de verschillende technische richtingen en de mogelijkheid om na het vmbo te gaan werken of te starten met een technische bbl-opleiding. “Het viel me op dat de leerlingen zelf al heel goed wisten welke technische richting ze uit wilden. Ik sprak jongens met interesse in elektrotechniek, vliegtuigtechniek en metaal- en houtbewerking. Ook leuk was dat er belangstelling was van een aantal meisjes.”

Susanne legt uit dat ze deze contacten wil continueren. “We houden deze leerlingen goed in het vizier. We zullen ze ongetwijfeld dit en komend schooljaar nog een aantal keer spreken over de mogelijkheden in de techniek.”