Start je bbl-opleiding met een vmbo-diploma

18 januari 2018

In mei doen de huidige vierdejaars vmbo-leerlingen hun examen. Daarna ligt de wereld aan hun voeten. Gisteren oriënteerden zij zich samen met hun ouders op de toekomst. Tijdens de informatiemarkt op het Hondsrug College in Emmen gingen vestigingsmanager Sander Spithoven en consultant John Borsboom van Werk en Vakmanschap in op de mogelijkheden die de techniek biedt.

In twee voorlichtingsrondes spraken Sander en John tal van leerlingen én hun ouders. “We hebben in een presentatie uiteengezet welke technische richtingen en beroepen er zijn en waar je in onze regio aan de slag kunt. Werk en Vakmanschap doet vmbo-leerlingen een interessant aanbod. We bieden de bbl-opleiding aan en nemen de kosten voor onze rekening. Daarbij regelen wij een passende leerwerkplek en zorgen we voor juiste coaching en begeleiding. Dat laatste spreekt veel ouders aan. Zij weten hoe moeilijk het soms is om 15- en 16-jarigen te motiveren om serieus met hun studie aan de slag te gaan. Wij nemen die rol over en zijn daarmee bewezen succesvol.”

Vervolggesprekken
Volgens Sander was er veel enthousiasme voor onder andere de technische richtingen elektro, verspaning en installatietechniek. Hij verwacht met een aantal leerlingen binnenkort een vervolggesprek te kunnen aangaan.