Succesvol debuut op contactdagen in Leeuwarden

24 maart 2016

LEEUWARDEN – Te midden van honderden bedrijven en non-profitorganisaties stond Werk en Vakmanschap op 22 en 23 maart voor de eerste keer op de Business Contactdagen Noord in Leeuwarden. Met succes, zegt Mirjam Jager, consultant voor Friesland voor Werk en Vakmanschap.

Haar team heeft tientallen beursgangers gesproken; ondernemers die personeel nodig hebben en mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Ook zijn contacten gelegd met wethouders van diverse Friese gemeenten en met de provincie.

Op het Expoterrein in de Friese hoofdstad wordt al jarenlang een regionale bedrijvenbeurs gehouden, maar nu was de Trade Experience Leeuwarden omgedoopt tot Business Contactdagen Noord. De aanwezigheid van tal van sectoren zorgde ervoor dat het evenement een veelzijdig karakter had. Industriële bedrijven stonden er naast zakelijke dienstverleners, technische ondernemingen, detacheringsbureaus en promotionele instanties. Vergeleken met de Promotiedagen Noord in Groningen, waar Werk en Vakmanschap al jaren aan deelneemt, is ‘Leeuwarden’ een relatief kleine manifestatie. “Maar juist daardoor hebben de contacten die je legt meer diepgang”, constateert Mirjam Jager.

Werk en Vakmanschap heeft er goede zaken gedaan. Er staan vervolgafspraken in de agenda en het contactenbestand is fors uitgebreid. “We zijn weliswaar al langer actief in Friesland, maar we hebben aan onze werkzaamheden in deze provincie de laatste tijd een enorme boost gegeven. Dat slaat aan.”