Succesvolle inschrijfsessie vraagt om vervolg

18 maart 2016

LEEUWARDEN – De opkomst en het enthousiasme tijdens de eerste Friese inschrijfsessie voor technici waren zo groot dat er een vervolg komt. Mirjam Jager, consultant voor Friesland van Werk en Vakmanschap, was met enkele collega’s naar Leeuwarden afgereisd. Zij spreekt van een groot succes.

Uit alle windstreken, en met zeer uiteenlopende achtergronden, waren de belangstellenden naar de fraaie bibliotheek in Leeuwarden gekomen. In gesprekken konden ze hun cv overhandigen, hun ervaring onder de aandacht brengen en hun ambities toelichten. Of het nu procesoperators, elektrotechnici, havisten met interesse voor techniek of leerlingen voor de metaalsector waren, ze kregen allemaal volop aandacht. Met een aantal van hen werd meteen een vervolgafspraak gemaakt.

Het initiatief sloeg niet alleen aan bij de organisatoren van Werk en Vakmanschap en bij de (aankomende) technici, ook de contactpersoon van Leren en Werken was naar de bibliotheek gekomen om deze eerste inschrijfsessie mee te maken. Ook zij was onder de indruk en gelooft in de formule, die volgens Mirjam Jager zeker verder uitgerold wordt.