Succesvolle open avond bij ROC De Leijgraaf

12 februari 2020

Voor de open avonden op de twee locaties van ROC De Leijgraaf werkten de vestigingen van Werk en Vakmanschap in Nijmegen en Oss nauw samen. Zo was Werk en Vakmanschap ruim vertegenwoordigd in zowel Veghel als Oss. Daar was ook alle reden toe. Er was volgens Nick Tulling, vestigingsmanager in Oss, veel belangstelling voor de technische bbl-opleidingen van Werk en Vakmanschap en de verschillende, nieuwe initiatieven van deze vestiging.

Nick vertelt dat open avonden als deze bedoeld zijn voor zowel vierdejaars leerlingen, die komend schooljaar een start kunnen maken op het ROC, als voor derdejaars, die zich nog volop oriënteren. “Wat die laatste groep betreft, is het voor ons belangrijk om te laten zien wat we voor hen kunnen betekenen. Het is leuk dat we nu al volop bezig zijn met het plaatsen van bbl-leerlingen voor komend schooljaar. Leerlingen die wel de techniek in willen, maar nog twijfelen over hoe en wat, nodigen we uit voor een oriëntatiedag in maart. We gaan dan met een groep scholieren bij diverse technische bedrijven een ‘kijkje in de keuken’ nemen, zodat zij zich een beeld kunnen vormen van de techniek op de werkvloer.

Vertrouwen
Het team van Werk en Vakmanschap in Oss is erg enthousiast over het vertrouwen dat scholieren in hen hebben uitgesproken. “Diverse leerlingen hebben ons gevraagd hun bbl-opleiding volledig te verzorgen. Deze leerlingen en hun ouders vertrouwen volledig op ons, zowel wat betreft het vinden van de juiste match als onze begeleiding. Geweldig, daar gaan we graag mee aan de slag. Dit betreft opleidingen in onder andere de mechatronica, elektrotechniek en installatietechniek.”

Nieuw: laboratoriumtechniek
De open avond was verder interessant omdat het voor Werk en Vakmanschap de eerste keer was, dat ook de bbl-opleiding laboratoriumtechniek werd meegenomen. “We zijn bezig met een pilot in deze richting. Naast het enthousiasmeren en werven van leerlingen, zijn we volop in de weer met het bouwen van een netwerk van bedrijven en het werven van vacatures en kandidaten op niveau 3 en 4.”