Succesvolle speedmeet monteurs zonnepanelen

28 juni 2017

Voor het opwekken van zonne-energie zijn zonnepanelen nodig. En de populariteit daarvan neemt toe. Om die reden is Werk en Vakmanschap Terneuzen volop bezig met de werving van monteurs zonnepanelen. Samen met UWV en OTIB (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf) werd deze week een speedmeet georganiseerd bij het UWV in Goes.

Het gaat hard met zonne-energie in Nederland. Afgelopen jaar is het aandeel van de zon in de totale energieopwekking met 30 procent gestegen. Vorige week werden zelfs records verbroken. Op de langste dag van het jaar boekte Nederland een absoluut record op het gebied van zonne-energieopwekking. Momenteel wekken alle zonnepanelen in Nederland in totaal zo’n 2.400 tot 2.500 megawatt op, meer dan de energieproductie van drie energiecentrales.

Uitdagende functie
Sam Dieleman, consultant bij Werk en Vakmanschap Terneuzen is enthousiast over de kandidaten die hij tijdens de speedmeet gesproken heeft. “We kunnen wellicht enkele kandidaten laten starten met een proefplaatsing, zodat kandidaat en bedrijf kunnen beoordelen of het werk past. De opleiding zelf gaat naar verwachting pas later dit jaar van start.” Sam benadrukt dat het uitdagende functies betreft waarbij kandidaten een grote mate van zelfstandigheid aan de dag moeten leggen. “Je gaat vaak met z’n tweeën op pad en komt veel bij particulieren over de vloer. Dat betekent ook dat je klantvriendelijk moet zijn. Verder werk je natuurlijk op hoogte, dus aandacht voor veiligheid heeft topprioriteit.”

Informatiebijeenkomsten
Mogelijk worden in het najaar nieuwe informatiebijeenkomsten georganiseerd. Kandidaten die daar niet op willen wachten, kunnen zich nu al aanmelden bij Werk en Vakmanschap Terneuzen.