Switchen van BOL naar BBL

16 januari 2017

BOL-leerlingen Mechatronica van Aventus Apeldoorn zijn donderdag 12 januari jl. door de medewerkers  van Werk en Vakmanschap Velp voorgelicht over de mogelijkheden van leerwerktrajecten in de regio. Vestigingsmanager Jeroen Nieuwenhuis is enthousiast. “Het zijn leuke, zeer gemotiveerde studenten. Het gaat zeker lukken om voor iedereen een interessante leerwerkplek te vinden.”

De voorlichting van Werk en Vakmanschap richtte zich op de technische arbeidsmarkt in de regio. Jeroen constateerde dat veel leerlingen hiervan een beperkt beeld hebben. Om die reden lukte het hen niet om een goede werkplek te vinden en startten zij noodgedwongen met een BOL-opleiding. “Wij hebben een breed beeld van de verschillende mogelijkheden en weten welke bedrijven op zoek zijn naar studenten Mechatronica. Ook hebben we volop ervaring met het begeleiden van leerlingen én leerbedrijven tijdens de BBL-opleidingstrajecten”, legt Jeroen uit.

Na de algemene voorlichting, vonden persoonlijke gesprekken plaats om elkaar beter te leren kennen. Met deze kennis op zak, gaan Jeroen en zijn collega’s nu aan de slag om de leerlingen te matchen op de leerwerkplek die het beste past. Dan kan ook de switch worden gemaakt van BOL naar BBL.