Taart bij kick-off ‘technische parels’

20 september 2018

Deze week is de eerste lichting ‘Parels’ regio Brabant/Zeeland van start gegaan. Tijdens een feestelijke kick-off bijeenkomst werden de deelnemers bij Perfetti Van Melle in Breda getrakteerd op taart. Inmiddels is het tijd voor het meer serieuze werk. Iedereen is sinds deze week als werknemer in dienst bij Werk en Vakmanschap. Op basis van een bbl-opleiding gaan ze de komende twee jaar leren en werken tegelijk.

‘Parels’ is een opleidingstraject voor operators A/B dat Werk en Vakmanschap samen met opleider Litop heeft ontwikkeld. De deelnemers krijgen een versneld opleidingstraject. Dit betekent dat de eerste kandidaten volgend jaar hun Procesoperator A behalen en een jaar later Procesoperator  B. Nikita de la Ruelle, consultant bij Werk en Vakmanschap, is enthousiast. “Het vinden van de juiste operators is in de huidige arbeidsmarkt een lastige opgave. Om die reden maken we ons hard voor creatieve oplossingen om zelf ‘technische parels’ te kweken.”

Deelnemende bedrijven
De aankomende operators zijn deze week gestart bij Perfetti Van Melle, Modiform Extrusion in Roosendaal en de Alpla Group in Vlissingen. Volgens Nikita was er vanuit het bedrijfsleven bijzonder veel belangstelling.