Tal van intakes met interessante technici

11 mei 2018

De banenbeurs deze week in het WTC in Rotterdam is voor Werk en Vakmanschap succesvol geweest. Vestigingsmanager Ed Rutjens en consultant Karenza Schalk hebben opvallend veel technici gesproken, die klaar zijn voor de arbeidsmarkt.

De banenbeurs werd georganiseerd door UWV. Maar liefst drieduizend werkzoekenden waren uitgenodigd om zich hier te oriënteren op een passende baan. Ed en Karenza ontmoetten een aantal interessante technici. “We hadden onze laptop bij ons, dus we konden direct afspraken inplannen. Dat werkte uitstekend. Nog terwijl we stonden te praten, rolde de uitnodiging al in hun mailbox. Dat werd gewaardeerd. Het is bijzonder, ik verwacht dat we binnenkort een monteur slimme meters aan de slag hebben, een constructielasser en een servicemonteur. En dat is nog niet alles, we hebben echt veel techneuten gesproken die een organisatie als Werk en Vakmanschap nodig hebben om bij werkgevers binnen te komen.”

Statushouders
Verder hebben Ed en Karenza hun professionele netwerk kunnen verbreden. “Er was een aantal stichtingen aanwezig die actief zijn op het gebied van personeel. Zo hebben we contact gelegd met een stichting die zich richt op statushouders. Ook deze contacten maken een banenbeurs voor ons interessant.”