Talentenmarkt Oss bracht talenten en bedrijven bij elkaar

07 oktober 2021

Werk en Vakmanschap was deze week natuurlijk aanwezig op de Talentenbeurs in Oss. Tijdens deze beursdag presenteerden zeventig bedrijven zich aan leerlingen uit de regio. Alle branches waren vertegenwoordigd. Kenmerkend was dat ieder bedrijf zich wil inzetten voor de vakkrachten van de toekomst. Nick Tulling, vestigingsmanager in Oss, kijkt met veel plezier terug. “Wij hebben veel leuke gesprekken gevoerd. Natuurlijk over techniek en bbl-opleidingen, maar eigenlijk passeerden tal van onderwerpen de revue.”

De Talentenbeurs Oss is een initiatief van de Talentencampus Oss. De Talentencampus heeft als doel talenten en bedrijven bij elkaar te brengen. Voor de Talentenbeurs werden leerlingen van vmbo tot en met gymnasium uitgenodigd. “Het leuke was dat sommige scholen hun leerlingen nog diverse opdrachten hadden meegegeven. Daardoor was er veel interactie”, vertelt Nick.

Oog voor het individu
Veel leerlingen wisten de stand van Werk en Vakmanschap te vinden vanwege de gastlessen die de vestiging verzorgd. “Die herkenning is voor veel jongeren belangrijk. Het praat toch net iets makkelijker als je iemand al kent”, aldus Nick. “In onze stand hebben we de meest uiteenlopende gesprekken gevoerd. We kregen zelfs vragen over hoe wij onze marketing organiseren. Erg leuk om die verschillende interessegebieden van de leerlingen te leren kennen. Dat is ook onze boodschap geweest op deze dag. Wij hebben daadwerkelijk oog voor ieder individu. Dat betekent dat, als wij voor leerlingen aan de slag gaan, we nadrukkelijk kijken welk bedrijf past. Daarbij kijken we dus verder dan technische richting. We houden ook zeker rekening met iemands persoonlijkheid en ambities.”