Technici werven over de grens

15 mei 2018

De consultants van Werk en Vakmanschap in Weert gingen deze week de grens over. Tijdens de Jobbeurs bij Mosa-RT, een school voor secundair onderwijs in het Belgische Maaseik, ontmoetten Guy Somers en Leon Senden een groot aantal technische talenten.

Op Mosa-RT komen tal van technische opleidingen samen. Een prima locatie dus voor de consultants uit Weert. Zij zijn hier daarom jaarlijks aanwezig. Dit keer in het gezelschap van circa zeventig bedrijven en uitzend- en detacheringsbureaus en vooral heel veel studenten.

Mogelijkheden in de techniek

Guy kijkt met een positief gevoel op de Jobbeurs terug. De studenten toonden veel belangstelling voor Werk en Vakmanschap. “Het is goed om bij een dergelijk evenement aanwezig te zijn. Al was het maar voor het versterken van onze naamsbekendheid. Maar deze editie heeft ons veel meer opgeleverd. We hebben een groot aantal studenten gesproken, die interesse hebben in onze dienstverlening. Sommigen vanwege de banen voor ná hun studie, anderen omdat ze interesse hebben in een bbl-traject of een baan van een paar uur per week, als voortraject naar een definitieve functie. We hebben alle mogelijkheden besproken en natuurlijk de rol die Werk en Vakmanschap daarbij kan spelen.”