Techniek beleven op Techniekdag

17 oktober 2016

Techniekdag de Liemers trok afgelopen zaterdag 15 oktober duizenden bezoekers. Basisschoolleerlingen en hun ouders/verzorgers konden kennismaken met alle facetten van de techniek. Natuurlijk was Werk en Vakmanschap present. “We dragen graag bij aan de bewustwording dat in de techniek heel veel leuke banen beschikbaar zijn.”

De Techniekdag werd georganiseerd door VNO-NCW Midden en LINDUS, de ondernemersvereniging van de Liemers. Vanzelfsprekend in nauwe samenwerking met regionale onderwijsinstellingen, ondernemers uit de Liemers en de gemeente Zevenaar. Het bedrijf Kamps de Wild was gastheer.

Techniek beleven
Maureen Bekkink en Martine Dekkers waren namens Werk en Vakmanschap op de Techniekdag aanwezig. Naast informatie boden zij de jeugdige bezoekers vooral de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. “De kinderen konden buttons maken en kettinkjes of sleutelhangers. Geweldig om te zien hoe sommige kinderen de techniek gewoon in hun vingers hebben. Eén jongetje maakte in een mum van tijd een verstelbare ketting. En één meisje was zó enthousiast dat ze vroeg of ze de volgende dag weer kon komen.”

Zoveel soorten techniek
Ook de andere bedrijven boden de bezoekertjes de gelegenheid om zelf met techniek aan de slag te gaan. Zo konden ze bijvoorbeeld een ‘kijkoperatie’ doen, banden verwisselen, 3D printen of een digitale graffiti maken. “Dagen als deze zijn belangrijk”, aldus Maureen en Martine. “We laten zien dat er allerlei soorten techniek zijn. Hierdoor kunnen zowel de kinderen als hun ouders zich een beeld vormen van de hedendaagse technische beroepen en maken ze wellicht over een paar jaar de keuze voor techniek.”