Techniek beleven in Oss

20 maart 2017

De Osse Industriële Kring organiseerde van maandag 13 t/m zaterdag 18 maart 2017 de eerste Week van de Techniek Oss. Dit uiteraard in nauwe samenwerking met regionale bedrijven en onderwijsinstellingen. Gedurende deze week stelden technische bedrijven hun deuren open voor een bezoek door zo’n 500 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. De Week van de Techniek werd afgesloten met een ‘spetterende’ Techniekdag. Ook Werk en Vakmanschap was hierbij aanwezig.

Nick Tulling, consultant bij Werk en Vakmanschap Nijmegen, kijkt met een goed gevoel op de dag terug. “Er was voor de kinderen van alles te doen. Van robots en VR-brillen tot metselen, stucadoren en lassen. Geweldig, zo konden ze techniek echt beleven. Bij onze stand konden leerlingen een windmolen maken. Super leuk om te zien hoe handig ze daarin al zijn.”

De Techniekdag toonde op een laagdrempelige manier de boeiende wereld van bèta en techniek.  Met als doel de jeugd (t/m 14 jaar) en hun ouders enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in die richting. “Natuurlijk zijn deze jongens en meisjes nog te jong om bij ons in te stromen. Toch doen we graag aan deze techniekdagen mee. Het is belangrijk dat de instroom in de techniek gewaarborgd blijft. Dat betekent dat we kinderen al op jonge leeftijd met de techniek in aanraking moeten brengen. Voor sommige kinderen is de techniek net zo onbekend als voor hun ouders. Die onbekendheid neem je hiermee weg.”