Techniek buttons populair op Nijmeegse Techniekdag

01 oktober 2018

De Techniekdag in de regio Nijmegen vond dit weekend voor de tiende keer plaats. Het werd een feestelijke jubileumeditie! Ook Werk en Vakmanschap was aanwezig. Bij de stand konden kinderen hun zenuwen testen met een bibberspiraal. Helemaal in trek was het maken van een eigen button. Hierdoor was het doorlopend druk. “Het was echt leuk om kinderen zo enthousiast te zien worden over techniek.”

Consultant Faiza Ajja van Werk en Vakmanschap in Nijmegen genoot van deze technische publieksdag. “Het is leuk om eens op een andere manier met techniek bezig te zijn. We waren vanuit onze maatschappelijke rol aanwezig met als doel kinderen warm te maken voor de techniek. Het is toch geweldig dat het maken van buttons deze doelgroep zo aanspreekt?! Tal van kinderen liepen rond met onze buttons met teksten als ‘technisch talent’ en ‘technisch gezien ben ik de beste’”, vertelt Faiza lachend.

Meerwaarde
De Techniekdag is een jaarlijks terugkerende dag waarop basisschoolleerlingen kunnen kennismaken met de boeiende wereld van de techniek. Proefjes doen, leuke dingen maken, op onderzoek uitgaan, programmeren, spelen met techniek: het kon allemaal! Het evenement trok een breed publiek. Niet alleen kinderen, maar ook ouders, leerkrachten en andere belangstellenden bezochten het Technovium. Faiza ziet nadrukkelijk de meerwaarde voor Werk en Vakmanschap om hierbij aanwezig te zijn. “Het is goed om jongeren van jongs af aan bij de techniek te betrekken. Een dag als dit speelt daarbij een belangrijke rol.”