Techniek in de belangstelling tijdens Onderwijsbeurs

01 oktober 2018

Ontdek de opleiding van je dromen! Deze aansporing vat het doel van de recente Onderwijsbeurs goed samen. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september stond het Beursgebouw in Eindhoven volledig in het teken van Onderwijsbeurs Zuid. Duizenden jongeren bezochten hét studiekeuze-evenement en deden inspiratie op voor hun toekomst.

Werk en Vakmanschap was tijdens deze beurs goed vertegenwoordigd. Consultants van de vestigingen in Roosendaal, Oss en Weert trokken gezamenlijk op om het aanbod van Werk en Vakmanschap in de regio zo goed mogelijk te vertellen. Nick Tulling, senior Consultant Noord-Oost Brabant, concludeert dat de techniek volop in de belangstelling staat. Ook de bbl-trajecten spreken veel bezoekers aan. “Jongeren én hun ouders vinden technische leerwerktrajecten aantrekkelijk. En terecht. Je combineert direct theoretische kennis met relevante praktijkervaring. Daarmee ben je voor veel werkgevers direct al een interessante medewerker.”

Technische toekomst
Nick is blij met de vele gesprekken die hij en zijn collega’s hebben kunnen voeren. Hij signaleert een omslag in denken, bij jongeren én hun ouders. “We hebben veel gesproken over de vaardigheden voor de 21e eeuw, ofwel de 21st century skills. Het besef groeit dat techniek een steeds belangrijker rol speelt, in vrijwel ieder vakgebied. Om die reden was het goed dat we aanwezig waren. Voor velen was het een eerste kennismaking met Werk en Vakmanschap. We hebben ons nadrukkelijk kunnen presenteren als serieuze partner voor een technische toekomst.”