Techniek is méér dan lassen en autotechniek

19 september 2018

Guy Somers, consultant bij Werk en Vakmanschap in Weert, stond vandaag voor de klas. Voor de derdejaars vmbo-leerlingen van het Citaverde College in Nederweert verzorgde hij een gastles Techniek. “Het belangrijkste doel van deze les is leerlingen bewust te maken van de veelzijdigheid van techniek. Wie hiervoor kiest kan heel veel kanten op.”

Derdejaars vmbo-leerlingen moeten aan het einde van het schooljaar een profiel kiezen. Een van de keuzemogelijkheden is het profiel Techniek. Guy was uitgenodigd om de leerlingen hierover bij te praten. En dat was nodig. “Als je vraagt naar techniek, zie je dat het blikveld van veel leerlingen heel beperkt is. Ze noemen beroepen als automonteur, monteur of lasser, maar dan houdt het wel op. Ik heb ze meegenomen langs een breed scala aan technische beroepen. Verder hebben we gesproken over de arbeidsmarkt. Wie nu kiest voor een technische opleiding, vindt gegarandeerd een baan. Veel bedrijven hebben goed opgeleide technici nodig.”

Meer gastcolleges volgen
Wat Guy betreft, beviel het uitstekend voor de klas. Hij verruilt de komende tijd zijn bureau nog vaker voor een plaatsje in een leslokaal. “In november ben ik weer in Nederweert om een gastcollege te verzorgen en wellicht ook op een van de andere (vmbo-)scholen in de regio.”