Techniek is voor iedereen!

28 mei 2018

De eerste Nieuwe Achterhoekse Banenmarkt in Stadion de Vijverberg in Doetinchem was volgens consultants Martine Dekkers en Maureen Bekkink een succes. Zij waren namens Werk en Vakmanschap Velp aanwezig en ontmoetten een groot aantal werkzoekenden en werkgevers in de techniek. Ook het weekend stond in het teken van techniek. De Techniekdag in Didam bracht heel wat basisschoolleerlingen op de been.

De organisatie van de Nieuwe Achterhoekse Banenmarkt was in handen van WerkgeversServicepunt Achterhoek en de Achterhoekse Nieuw Werkdag. Zij hadden een gevarieerd aanbod van uitzendbureaus, werkgevers en scholen uitgenodigd om hun vacatures te presenteren. Volgens Martine bezochten circa vijfhonderd belangstellenden de banenmarkt. Een aantal daarvan heeft serieuze ambities in de techniek. “Ik heb diverse potentiële kandidaten gesproken. Met een aantal daarvan zullen we binnenkort afspreken voor een nadere kennismaking. Verder heb ik contact gelegd met enkele werkgevers in de techniek. Ook daaruit ontstaat mogelijk een samenwerking, bijvoorbeeld voor het opleiden van bbl-leerlingen.”

Techniekdag
Maureen was samen met haar collega consultant Esmeralda Buré aanwezig op de Techniekdag de Liemers in de Markthal in Didam. Deze dag was bedoeld om basisschoolleerlingen te laten zien wat de techniek allemaal voor moois te bieden heeft. Ondanks het stralende weer bracht de dag heel wat kinderen op de been. “De kinderen konden van alles doen. Zo konden ze onder andere een operatie uitvoeren op een levensechte pop, banden verwisselen, robots maken, solderen, lassen en voetballen met een bladblazer. Bij onze stand konden ze onder andere kettingen en buttons maken. Voor ons is deelname aan een dergelijke dag vanzelfsprekend. Het is belangrijk om de jeugd al vroeg mee te nemen in de wereld van techniek.”