Techniek Tastbaar trekt ruim 1.100 leerlingen

11 oktober 2016

3D-printen, houtbewerken, heftruck rijden, metselen of laboratoriumproeven doen; het beroepenevenement Techniek Tastbaar in Steenwijk liet ruim 1.100 leerlingen en hun begeleiders kennismaken met de techniek. Ook Werk en Vakmanschap was aanwezig. “Het is een goede manier om jongeren alvast te laten ‘ruiken’ aan techniek. Over een paar jaar staan ze voor een beroepskeuze. Het is goed om nu al te weten hoe veelzijdig techniek is.”

Techniek Tastbaar vond dit jaar plaats op vrijdag 7 oktober op het Vakcollege RSG Tromp Meesters in Steenwijk. Uitgenodigd waren leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Zij konden de hele dag langs de verschillende schoollokalen struinen om de techniek te ontdekken en te ervaren.

Zelf aan de slag
“Meer dan 40 regionale bedrijven en instellingen, uit uiteenlopende disciplines, toonden niet alleen hun mooiste machines zoals grote kranen en landbouwspuitmachines, maar lieten de leerlingen ook daadwerkelijk zelf aan de slag gaan”, aldus Erik Hooijer, senior consultant. “In onze stand bijvoorbeeld konden leerlingen buttons, sleutelhangers en kettinkjes maken. Sommige kinderen vonden het zo leuk dat ik ze aantal keren terug zag. Enkele ouders waren nu al geïnteresseerd in ons aanbod van werken en leren.”