Techniek zien en ervaren wérkt

26 januari 2018

De Week van de Procestechniek in Noordoost-Brabant bracht tal van tweedejaars vmbo-leerlingen op de been. Zij ontdekten hoe leuk de techniek is. “De eerste dagen van de week waren de leerlingen met name op school met dit onderwerp in de weer. Gisteren zijn er tal van bedrijfsbezoeken geweest. Dan gaat de techniek écht leven.”

Nick Tulling, Senior Consultant Noordoost Brabant bij Werk en Vakmanschap in Oss, is enthousiast over de recente bedrijfsbezoeken. Hij ging gisteren met twee groepen van zes leerlingen van het Fioretti College op stap. “’s Ochtends ben ik met een groep leerlingen bij Fransen Gerrits BV geweest. Dit bedrijf produceert diervoeders. ’s Middags ging ik met een andere groep leerlingen naar Friesland Campina. Ze konden daar proefjes doen en we reden zelfs met een brandweerwagen over het terrein. Helemaal geweldig natuurlijk.”

Regio uitbreiden
Wat Nick betreft krijgt deze week volgend jaar zéker een vervolg. “Grote kartrekker dit jaar was het ROC De Leijgraaf. Deze week zijn wij ook benaderd door scholen en bedrijven om te kijken of we de regio volgend jaar wat kunnen uitbreiden. Leuk, daar gaan we voor!”