Techniekleerlingen verkennen toekomstmogelijkheden

11 februari 2016

Groot enthousiasme bij vierhonderd jonge Drenten die tussen 9 en 12 februari hebben deelgenomen aan de Week van de Techniek. Werk en Vakmanschap heeft die praktijkweek samen met het Drenthe College georganiseerd. Vmbo-leerlingen van drie opleidingen namen in de ochtenduren een kijkje bij bedrijven. Bij producent van hydraulische cilinders Hylu en pompenleverancier JD Techniek bijvoorbeeld keken ze hun ogen uit. Leerlingen van de bouwopleiding waren te gast bij aannemer Dura Vermeer, die de laatste hand legt aan de spectaculaire nieuwbouw van het Theaterhuis Emmen. ’s Middags waren de leerlingen aan de slag met praktijkopdrachten in een van de drie vestigingen van ROC Drenthe College. Zo verkenden de scholieren hun toekomstmogelijkheden: na het vmbo aan de slag in een baan, of doorstuderen op het mbo.

“Ik heb van de leerlingen louter positieve geluiden gehoord”, zegt Patricia Schulte van Werk en Vakmanschap in Emmen. En leerlinge Emma van het Hondsrug College: “Dit is heel leuk georganiseerd. Door deze dag weet je wat techniek in de praktijk betekent.”

De vijftien deelnemende bedrijven doen graag mee aan deze Week van de Techniek, omdat er overal behoefte is aan goed personeel. Is het niet nu meteen, dan toch zeker in de nabije toekomst.