Veel technische kandidaten op Werkvloer Drachten

07 april 2017

Heleen Afman, consultant bij Werk en Vakmanschap Groningen, heeft op de Werkvloer in Drachten veel werkzoekenden ontmoet met affiniteit voor de techniek. “Het was een bijzonder geslaagde dag. Ik ben nu druk bezig met het inventariseren van alle cv’s en de plaatsingsmogelijkheden.”

Werkvloer was een evenement voor werkzoekenden in Noord Nederland uit de deelnemende gemeenten Smallingerland, een aantal omliggende gemeenten en het UWV Fryslan. De gemeenten en het UWV nodigden ruim tweeduizend werkzoekenden uit. Zij konden op de Werkvloer in contact komen met zeer uiteenlopende bedrijven, instellingen en branches.

Veel aanknopingspunten
Heleen heeft veel technische kandidaten gesproken. Mannen en vrouwen die qua achtergrond sterk van elkaar verschillen. “Ik sprak techneuten die al langere tijd thuis zitten en nieuwkomers waaronder enkele Syrische vluchtelingen met een technische opleiding en werkervaring. Het is boeiend om te kijken wat we voor hen kunnen betekenen. Maar ik sprak bijvoorbeeld ook enkele jongens met een ICT-opleiding op niveau 2/3. Zij komen niet aan de bak en zijn geïnteresseerd in een BBL-traject mechatronisch of elektrotechniek. Ook leuk was de technische dame met een lasdiploma op zak. Ook voor haar ga ik aan de slag.”