TechWorks enthousiasmeert techneuten van de toekomst

03 november 2018

Het techniekevenement TechWorks! bij Drenthe College in Emmen ontving donderdag en vrijdag ruim achthonderd basisschoolleerlingen. Het doel is hen warm te maken voor de techniek. Immers, techniek werkt, is altijd in beweging en technisch personeel is hard nodig. Om de techneuten van de toekomst enthousiast te krijgen voor techniek organiseren Drenthe College, Parkmanagement VPB, NHL Stenden en Gemeente Emmen dit evenement voor de basisscholen in de gemeente Emmen. Coöperatie Werk en Vakmanschap is één van de sponsoren.

Sander Spithoven, vestigingsmanager bij Werk en Vakmanschap in Emmen, was donderdagaanwezig bij de officiële opening van het evenement door burgemeester Eric van Oosterhout. “Na een presentatie over wat techniek nu precies inhoudt, gingen de leerlingen in verschillende lokalen zelf met techniek aan de slag. Ze maakten een kartonnen autootje mét motor, dat zelf kan rijden. Na afloop kreeg iedere leerling een koffertje mee als herinnering aan deze techniekdag. Daarin zit ook een leuke gadget van Werk en Vakmanschap.”

Open Bedrijvendag

Tijdens de Open Bedrijvendag op zaterdag 3 november kunnen de leerling bij vier bedrijven onderdelen ophalen om een aanhanger te maken voor hun auto.