´Het tekort aan technisch personeel voor zijn´

27 februari 2018

René van den Hoof is sinds kort directeur van CityTec. Zijn ambities zijn duidelijk: blijven doen waar we goed in zijn, maar nog beter en efficiënter. Instroom van goede, vakbekwame medewerkers is daarbij van cruciaal belang, meent hij. “Die instroom waarborgen vergt inspanningen van overheid, scholen, het bedrijfsleven zelf en bijvoorbeeld Werk en Vakmanschap. Ik ben ervan overtuigd dat de mensen momenteel het verschil maken. Heb je de juiste mensen, dan heb je ook het werk.”

CityTec voert in heel Nederland projecten uit. Denk daarbij aan de aanleg van openbare verlichting en verkeerregel- en parkeerinstallaties. Daarnaast is CityTec een betrouwbare en ervaren partij voor advies, beheer en onderhoud. Overheden als provincies en gemeenten, Rijkswaterstaat, waterschappen en havenbedrijven vormen de grootste klantengroep.

 

Duurzaam en energiezuinig

De ambities van Van den Hoof zijn gericht op het vormen van een efficiënte, winst-gedreven organisatie. “We sluiten aan bij de ontwikkelingen op het gebied van duurzame en energiezuinige oplossingen. Zo zetten we bijvoorbeeld sterk in op het gebruik van gelijkspanningstechnologie in de openbare verlichting. Dit leidt tot een veel efficiënter gebruik van energie en grondstoffen. Verder verkennen we de mogelijkheden van Smart Cities. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan verlichtingsmasten die zijn uitgerust met camera’s, meetapparatuur voor de luchtkwaliteit of oplaadpunten voor elektrische auto’s.”

 

Werven en opleiden

Voor de werving van nieuwe medewerkers heeft Van den Hoof nauw contact met Werk en Vakmanschap, een partij waarmee hij bij zijn vorige werkgever tot volle tevredenheid samenwerkte. “Werk en Vakmanschap is een bekende partner op het gebied van het recruiten van technisch personeel, zowel via scholen als via zij-instroom. Er zijn volop mogelijkheden om mensen op te leiden tot vakvolwassen monteurs. Daarbij staan ze open voor gezamenlijke projecten. Mijn doel is om samen met Werk en Vakmanschap het tekort aan technisch personeel voor te zijn. Maar belangrijker, we denken samen na over nieuwe methoden om mensen te recruiten en op te leiden. Daar gaan we zeker een vervolg aan geven.”