UNIEK: Jan Gerrit haalt zijn pensioen bij Werk en Vakmanschap

07 augustus 2019

Jan Gerrit Bakker neemt in augustus afscheid van Werk en Vakmanschap. Gelet op de respectabele leeftijd van 66 jaar, loopt zijn arbeidsovereenkomst van rechtswege af. Jan Gerrit gaat met pensioen. “Ik kijk er wel naar uit. Ik ben op mijn 16e gestart, dus het mag nu wel.”

Voordat Jan Gerrit in 2006 via Werk en Vakmanschap aan de slag gaat, werkt hij 34 jaar bij Philips in Stadskanaal. Toen deze vestiging definitief de deuren sloot, begeleidde Werk en Vakmanschap de werknemers naar ander werk. Hij kreeg de kans om zich om te scholen tot procesoperator. “Ik heb eerst een half jaar in de schoolbanken gezeten voor de theorie. Vervolgens kon ik aan de slag bij het Duitse bedrijf QSIL, in de voormalige glasfabriek van Philips.”

Sociaal

Jan Gerrit heeft in de afgelopen jaren verschillende functies gehad. Zo was hij onder andere teamleider. Nu werkt hij in de productie en bestaat zijn werk hoofdzakelijk uit het controleren en verpakken van glas. “We produceren hoogwaardig kwartsglas, onder andere voor halogeen lampen in de auto-industrie.” Bij QSIL heeft Jan Gerrit het al die jaren enorm naar zijn zin gehad. “Ik ben nooit anders behandeld omdat ik gedetacheerd ben. Ik voel me een volwaardige medewerker. Ook omdat QSIL een heel sociale werkgever is.”

Goed geregeld

Ook over Werk en Vakmanschap is Jan Gerrit enthousiast. “Vestigingsmanager Andrea Maring zie ik meerdere malen per jaar. Dan hebben we samen een gesprek met mijn baas. Ik vul zelf mijn papieren in en alles wordt goed geregeld. En heb ik tussentijds vragen dan is het allemaal zo geregeld via telefoon en mail.” Nu het afscheid bijna daar is, realiseert hij zich dat hij eraan toe is. “Eerst maar eens een paar maanden rustig aan doen. We hebben kinderen, een hond en een tuin; er komen vast genoeg klusjes op mij af.”