Van beroepenfeest naar meelopen in de techniek

14 februari 2019

Weert On Stage was afgelopen dinsdag een soort beroepenfeest voor circa tweehonderd vmbo-leerlingen van Philips van Horne SG, Het Kwadrant en het Citaverde College. Een middag lang konden zij kennismaken met beroepen in de sectoren Groen en Natuur, Handel en Economie, Zorg-Welzijn en Maatschappij en natuurlijk Techniek. Om die reden waren ook de consultants Guy Somers en Rob Smit van Werk en Vakmanschap Weert aanwezig. Namens de technische bedrijven Optiserve uit Maarheze en NefraTech uit Weert maakten zij kennis met iedereen die interesse heeft in de techniek.

Guy en Rob zijn enthousiast over de opzet van de dag. “Het is leuk om met deze jongeren in gesprek te gaan over techniek. Er was veel belangstelling. Uiteindelijk hebben we met tien leerlingen een vervolgafspraak gemaakt. We hebben hen uitgenodigd voor het vervolg: een Doe-dag bij één van de bedrijven die wij vertegenwoordigen. Zo práten we niet alleen over techniek, maar kunnen ze het ook echt ervaren.”

Guy vertelt dat er, naast dit Beroepenfeest, ook een interessante netwerkbijeenkomst was. Daar hebben Rob en hij tal van technische werkgevers ontmoet waarvoor Werk en Vakmanschap nu of in de toekomst zeker iets kan betekenen.