Veel animo voor NieuwWerkDag

13 maart 2017

De Achterhoekse NieuwWerkDag in Doetinchem werd afgelopen zaterdag drukbezocht. Maar liefst 750 werkzoekenden, carrièreswitchers en studenten kwamen op de dag af. Consultants Maureen Bekkink en Martine Dekkers van Werk en Vakmanschap Velp waren eveneens aanwezig. “Het was een bijzonder interessante dag, waarop we veel potentiële kandidaten en werkgevers hebben ontmoet.”

Maureen is enthousiast over het programma dat de aanwezigen kregen voorgeschoteld. “Naast kennismaken met tal van bedrijven, was er volop gelegenheid om deel te nemen aan workshops. Deze hadden aantrekkelijke thema’s zoals Zakelijk flirten, Vertrouwen in je talent en een LinkedIn profiel aanmaken. In onze stand hebben we tientallen mensen gesproken. De opzet was gemoedelijk en laagdrempelig. Dat maakte het voor iedereen interessant.”

Procestechniek
Een groot aantal technisch geschoolde mensen wist Werk en Vakmanschap te vinden. Maar ook mensen zonder technische achtergrond. “We hebben tal van functies, bijvoorbeeld in de metaalindustrie, elektrotechniek en vooral in de procesindustrie. Ook als je geen technische achtergrond hebt, zijn we bereid om te kijken wat we kunnen doen op het gebied van scholing”, legt Maureen uit. “Deze week gaan we iedereen die serieus interesse toonde, nabellen en, waar mogelijk, afspraken maken.”

Netwerken
Maureen benadrukt het belang van dagen als de NieuwWerkDag. “Het is prettig om op deze manier in contact te komen met technici en met andere werkgevers. Daarom zijn we ook volgende week zaterdag 18 maart present bij de Techniekdag bij Pas Reform in Doetinchem.”