Veel animo voor ‘Talent in Procestechniek’

17 juli 2017

Afgelopen week stond voor Lars van Boxel, consultant van Werk en Vakmanschap Velp in teken van het ontmoeten van potentiële kandidaten voor het project ‘Talent in Procestechniek’. Een project in samenwerking met het Werkgevers Servicepunt en Litop. “De mensen die ik sprak waren enorm gemotiveerd om in dit leerwerkproject aan de slag te gaan.”

Talent in Procestechniek is een leerwerkproject van Werk en Vakmanschap, Werkgevers Servicepunt en opleider Litop/Aventus. Het project is erop gericht om de instroom in de procestechniek te bevorderen. Gezamenlijk zetten deze partijen zich in om de kandidaten klaar te stomen als de operator van de toekomst. Lars is afgelopen week aanwezig geweest op de UWV Speeddate in Doetinchem en het Vacaturecafé in Arnhem om potentiële kandidaten te ontmoeten.

Succesvolle UWV Speeddate
Tijdens de recente UWV Speeddate ontmoette Lars enkele tientallen gemotiveerde kandidaten die mogelijk in aanmerking komen voor het project. Het UWV had hiervoor heel gericht kandidaten uitgenodigd met een technische en industriële achtergrond of affiniteit. “Ik vond het echt geweldig om zoveel positieve mensen te ontmoeten. Ze waren gemotiveerd en flexibel om met een opleiding aan de slag te gaan. We zijn inmiddels volop bezig met het maken van vervolgafspraken.”

Vacaturecafé Arnhem
Afgelopen donderdag was Lars, op uitnodiging van het Werkgevers Servicepunt, aanwezig bij het Vacaturecafé in Arnhem. Het Vacaturecafé is een laagdrempelige banenmarkt voor werkgevers en werknemers om elkaar op een informele manier te ontmoeten. Een kleinschalige banenmarkt voor werkzoekenden in Arnhem en omgeving. “Ik vond het bijzonder goed georganiseerd. De vacatures werden op borden aangekondigd. Zo kon je heel gericht met elkaar in gesprek gaan. Ook hier komen zeker één of meer vervolgafspraken uit.”