Veel animo voor techniek bij Scalda Open Dagen

04 februari 2019

De Open Dagen van Scalda in Vlissingen en Terneuzen zijn een uitstekende manier om te ontdekken welke opleiding het beste bij je past. Werk en Vakmanschap was dit weekend op beide dagen aanwezig om meer informatie te geven over banen in de techniek en de bbl-trajecten waarmee je je technische carrière kunt starten.

Michelle van Leerzem, consultant bij Werk en Vakmanschap in Terneuzen, heeft een groot aantal leerlingen en hun ouders/verzorgers gesproken. “Het viel me op dat er, naast de derdejaars, ook veel tweede- en vierdejaars leerlingen waren. Tweedejaars leerlingen gaven aan behoefte te hebben aan informatie, om zodoende een goede profielkeuze te kunnen maken.”

Intensieve coaching en begeleiding
Naast informatie over de verschillende technische richtingen, hebben Michelle en haar collega-consultants uitgebreid verteld over de bbl-trajecten die leerlingen via Werk en Vakmanschap kunnen volgen. “Met name ouders waren erg geïnteresseerd. Het spreekt hen erg dat wij de leerlingen intensief coachen en begeleiden. Daarnaast is het voor hen aantrekkelijk, dat wij het schoolgeld en het boekengeld volledig voor ons rekening nemen.”