Veel animo voor technische doe-activiteiten

09 oktober 2017

De Techniekdag Arnhem van afgelopen zaterdag was een schot in de roos. Op de Techniek campus van de Hogeschool Arnhem Nijmegen gonsde het de hele dag van de activiteiten. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar konden op een actieve manier kennismaken met alle vormen van techniek. Natuurlijk was ook Werk en Vakmanschap aanwezig.

Door alle activiteiten was het soms moeilijk kiezen. Kinderen konden aan de slag met installatiewerk, er waren laboratoriumproefjes, een tovertafel, een mega LED scherm en nog veel meer. Bij de stand van Werk en Vakmanschap konden de kinderen hun eigen buttons en hangers maken. Een activiteit waarvoor veel animo was. “Sommige meisjes kwamen wel vijf of zes keer terug, zo leuk vonden ze het”, vertelt Martine Dekkers, consultant bij Werk en Vakmanschap in Velp.

Veel belangstelling
Deelname van Werk en Vakmanschap aan deze Techniekdag past bij de doelstelling om techniek te promoten onder jonge kinderen. “Natuurlijk zijn deze dagen vooral bedoeld als kennismaking”, legt Martine uit. “Hoewel de nadruk ligt op de activiteiten, zie je dat er veel belangstelling is voor onze dienstverlening, bijvoorbeeld vanuit ouders en decanen. Het is goed om al vroeg in beeld te zijn. Onze technische bbl-trajecten en de coaching en begeleiding die we bieden, spreken aan. Verder is een dag als deze leuk om de contacten met het lokale bedrijfsleven te versterken.”