Veel belangstelling HBO Traineeship Mechatronica

22 mei 2017

Werk en Vakmanschap biedt in samenwerking met Saxion het Traineeship HBO Mechatronica aan. Tijdens de Open Avond op 17 mei jl. was de belangstelling voor dit traineeship groot. “We hebben een aantal interessante kandidaten gesproken, waarmee we verder in gesprek gaan”, vertelt Nick Scheurwater, consultant bij Werk en Vakmanschap Enschede.

Werk en Vakmanschap nam het initiatief voor dit traineeship Mechatronica vanwege de vraag vanuit het lokale bedrijfsleven. “Veel bedrijven hebben behoefte aan goed geschoolde technici, maar ze zijn nauwelijks beschikbaar. Daarnaast waren er tot dusver weinig mogelijkheden voor techneuten om zich verder te ontwikkelen op HBO-niveau. Saxion heeft met de deeltijdopleiding richting mechatronica hier goed op ingespeeld. Om die reden hebben wij samen met Saxion dit traineeship als oplossing bedacht. De opleiding Mechatronica duurt vier jaar, waarbij wij via dit traineeship het eerste jaar ondersteunen. Vervolgens is het aan de verschillende werkgevers zelf om het stokje van ons over te nemen.”

Het traineeship is interessant voor leerlingen die hun Havo of VWO-opleiding afronden en niet meer voltijds naar school willen. Ook voor afgestudeerde MBO-ers kan het traineeship een aantrekkelijk vervolg zijn.