Veel belangstelling voor creatieve oplossingen in techniek

21 juni 2017

De Eemsdelta Expo op 14 en 15 juni jl. was voor Werk en Vakmanschap Groningen een uitgelezen gelegenheid om de dienstverlening op het gebied van technisch personeel onder de aandacht te brengen. Op de jaarlijkse Bedrijvenbeurs waren tal van technische bedrijven aanwezig, uit het Noorden en Noordoosten van Groningen. Veel van deze bedrijven ervaren de schaarste op de technische arbeidsmarkt en hebben belangstelling in de creatieve antwoorden van Werk en Vakmanschap.

De consultants van Werk en Vakmanschap Groningen hebben een groot aantal mensen gesproken. “Op een beurs als deze ontmoet je natuurlijk altijd relaties waarmee je al zakendoet. Dat is prima. Het is goed om even informeel met elkaar van gedachten te wisselen. Daarnaast hebben we volop nieuwe contacten kunnen leggen”, aldus consultant Patrick Lansbergen.

Technische opleidingen
Hij signaleert dat steeds meer bedrijven ervaren dat de technische medewerker die zij zoeken niet één-op-één beschikbaar is. “Natuurlijk, er zijn altijd bedrijven die blijven zoeken naar het ‘schaap met vijf poten’, maar meer en meer bedrijven staan open voor nieuwe, creatieve oplossingen. Wij kunnen kandidaten bijvoorbeeld met een opleiding of training klaarstomen voor een functie. Het is leuk om deze gesprekken aan te kunnen gaan. Ook voor ons. Er zijn immers ook bedrijven die zelf al stappen hebben gezet richting scholen. We sluiten graag bij dergelijke initiatieven aan. Ik merk dat naast onze scholingstrajecten en de mogelijkheden voor bbl-trajecten, vooral ook de coöperatieve gedachte van Werk en Vakmanschap aanspreekt. Volop kansen dus na deze beursdagen.”