Veel belangstelling voor deeltijd HBO techniek studies

07 juni 2018

Belangstellenden die hun hbo- of masterdiploma willen halen, waren gisteravond welkom op de Open Avond van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Ook Werk en Vakmanschap Nijmegen was aanwezig. Consultant Linda Smits legt uit waarom. “Werk en Vakmanschap vormt de schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven.”

Werk en Vakmanschap en HAN werken sinds kort meer samen. Zij bieden aankomende deeltijdstudenten de mogelijkheid om werken en leren succesvol te combineren. Dat is interessant, want met een technisch HBO-diploma op zak ben je ‘toekomstproof’.

Technische carrière
“Om een deeltijd HBO-opleiding te kunnen doen, hebben de studenten een bedrijf nodig. Wij hebben de contacten om daarin te voorzien. Sterker nog, we enthousiasmeren regionale bedrijven om plaatsen beschikbaar te stellen voor deze deeltijdstudenten”, legt Linda uit. Nog voordat de Open Avond plaatsvond, had zij al contact met vier aankomende studenten in de richtingen Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde en Elektrotechniek. Tijdens de Open Avond ontmoette zij opnieuw tal van kandidaten die interesse hebben in deze combinatie van werken en leren. “Dit is voor iedereen een aantrekkelijke constructie. Bedrijven profiteren van de kennis die deze HBO-studenten meebrengen. Wij ondersteunen de studenten a) bij het vinden van een geschikt bedrijf en b) tijdens hun studie. Bovendien nemen wij, samen met de inlener, een deel van de studiekosten voor ons rekening. De studenten ontvangen een salaris voor de dagen dat zij daadwerkelijk aan het werk zijn. Een mooie manier om te bouwen aan je technische carrière.”

Meer weten?
Meer weten over deze deeltijd HBO-opleiding? Neem dan contact op met Linda, telefoon: 024 – 324 95 55.