Veel jeugdig enthousiasme op Techniekdag Oss

28 mei 2019

De groots opgezette Techniekdag afgelopen zaterdag bij Spierings Mobile Cranes kon rekenen op veel enthousiasme. Jongeren tot 14 jaar ontdekten hier een boeiende wereld van bèta en techniek. Consultant Jane de Kat en haar drie collega’s van de vestiging van Werk en Vakmanschap in Oss waren de hele dag aanwezig. “Een dag als deze is goed. Jongeren kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met techniek en zich een goed beeld vormen van uiteenlopende technische beroepen.”

Bij de stand van Werk en Vakmanschap werden de jongeren uitgedaagd om een eigen windmolen te maken. Allerlei technieken kwamen hierbij aan bod zoals lijmen, solderen en strippen. Volgens Jane zijn er veel windmolens gemaakt. “Het was de hele dag door goed druk bij onze stand. Erg leuk om te doen, met de jongeren zelf, maar ook in samenwerking met hun ouders. We hebben op deze manier ons steentje bijgedragen aan de promotie van de techniek.”

De Techniekdag Oss wordt jaarlijks georganiseerd door de Osse Industriële Kring (OIK), in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen én de Talentencampus.